V podstatě se jedná o skořápkové ovoce, které je velmi bohaté na bílkoviny a nenasycené tuky. Těch většinou obsahují tak polovinu, ale také jsou druhy ořechů, které mají i 70 %. Přesto to našemu tělu nevadí a jsou pro něho velkým blahodárným přínosem. Nechybí zde ani vitamíny, minerály a další velmi zdraví prospěšné látky. To vše má velmi pozitivní vliv na naše zdraví, především srdeční a cévní soustavu. Nevyjímaje ani nervový systém. Samozřejmě s výčtem všeho dobrého, co pro nás dělají, bychom mohli nadále pokračovat, ale i tak je to velký důvod, proč je zařadit do denní konzumace. Ne moc, stačí jen hrst mixu oříšků a máme splněno.

Tohle není ořech

Pro někoho může být velkým překvapením, že chutné kešu oříšky, které mají tvar ledvinky, tak vlastně ani žádné ořechy nejsou. V podstatě je to stopka, která zduřela na plodech ledvinovníku západního. Co to tedy vlastně chroupeme? Zduřelou stopku a z čeho? Jeho plody jsou totiž jablka. Nicméně ať je to jak chce, tak jsou dobré a vůbec by nás nenapadlo si jich ještě pár přidat. Ale pozor na ně. Jsou totiž hodně sladké a to není zrovna moc dietní a také diabetici by se měli přece jenom vyhnout větší konzumaci. Ovšem v malé míře zase konzumace našemu tělu prospěje. Ale abychom je zase tolik nehanili, tak přece jenom jsou nositeli železa, skvělým zdrojem hořčíku a zinku. Pomáhají dodávat kyslík do všech buněk, což zase zabraňuje anémii. 

Bio kvalita je nejlepší

Pokud chceme prospět svému tělu a také obohatit náš jídelníček, poté bude dobré se zaměřit na natural provedení, bez jakékoliv tepelné úpravy, to je nejlepší. Kešu ořechy Naklíčeno jsou dodávány v různém balení, ale především z ověřených zdrojů, čímž si vlastně zakupujeme vysoce kvalitní produkt. Kešu tak můžeme použít na přípravu různých těst nebo přímo i v teplé kuchyni.  Po důkladném namočení se totiž ořechy dají skvěle rozmixovat a my získáme hodnotnou kaši, která je skvělá pro další potřebu nebo výrobu různých pomazánek, krémů nebo i hotových jídel. Možností je skutečně mnoho a receptů neustále přibývá.